מהו ננו-סטון?
ציפוי בלתי נראה דוחה מים ומונע ספיגות למשטחי אבן, בטון ושיש
ננו-סטון הנו ציפוי בלתי נראה לעין ואולטרה דק (גודל ננו מטרי), דוחה מים (הידרופובי) ושמנוניות (אויילפובי) על בסיס מים, טבעי וידידותי לסביבה שפותח אופטימאלית למשטחים סופגים ונקבוביים.
החומר בעל תכונה ייחודית של “נשימה” קבועה, אינו משנה או משפיע על גוון ואופי המשטח ומצטיין בתכונות פנומנאליות מאריכות חיים לדחיית מים, המסייעות במניעת ספיגות ורטיבות.
אפקט ניקוי עצמי (גשם קל מספיק), עמידות UV יציבה, משפר מאד את העמידות באיכול והתפוררות, עמיד בזיהומי פיח, לכלוך, אבק, ירוקת ועובש. בכך, הננו-סטון ST מגן ומשמר, כמו חדש, את מרקם התכונות ההתחלתיות של המשטח המצופה לזמן רב ולאורך שנים רבות.
הננו-סטון ST חודר ומצפה גם לעומק המשטח, כולל סדקים ומיושם כציפוי דק ביותר nm 25-100.
אין להגדיר את הננו-סטון ST כ”חומר איטום” היות ובפעולתו הוא איננו ממלא את פני המשטח ובכך יוצר למעשה את “האיטום”, אלא ניצמד כימית ומצפה את תוואי המשטח הקטנים ביותר האפשריים. בכך גם למעשה מתאפשרת פעולת “נשימה” חלקה של המשטח המצופה. לתכונה זו חשיבות עליונה ומרכזית בשמירת המשטח המצופה בתכונותיו ההתחלתיות לאורך זמן. פריצת דרך זו מקנה יכולות חדשות למוצר המבוסס בננו-טכנולוגיה, והיא אחת מהתכונות המבדילות ומעניקות למשטח המצופה יתרון ייחודי ומצוין שלא קיים כיום באף סילר, מכל סוג שהוא!!
איטום אבן
- אינו משנה את גוון האבן - בלתי נראה
- טבעי, מבוסס מים - אינו מזיק לסביבה
- אפקט “הנשימה” - משחרר לחות ורטיבות
- יציבות UV חזקה - אינו מתפורר או מתקלף
- אפקט “ניקוי עצמי” - בזמן גשם מסייע לניקוי המשטח
למה הוא מיועד?
לציפוי חיצוני של בניינים, לשימור מבנים היסטוריים, לכל סוגי הבטון – בלוקים / רגיל / מוחלק / משטחים, שליכט מינראלי או אקרילי ישן, צינורות ביוב, גגות, טיח חיצוני/פנימי מינראלי (רגיל או דקורטיבי), גשרים, מנהרות, אריחי טרצו וקירות מעוטרות (“בלטה ערבית”), אבנים משרביות, קירות שפריץ וחלקים, בלוקי איטונג וסיד, בלוקי בטון כורכרית וחול, גראנוליט, אבן ירושלמית, שיש חברון, שיש, גרניט, חלוקי נחל, צמנט בורד, טרה קוטה, חמר וכל משטח מינראלי נקבובי.
כושר כיסוי
7-40 מ”ר/ליטר. (ממוצע כ-30 מ”ר/ליטר עפ”י המצוין בדוח מכון התקנים) תלוי בכושר הספיגה, סוג וטקסטורת המשטח. תוצאות מעולות עם שימוש בכמויות חומר נמוכות מאוד.
חשוב: לקבלת תוצאת פיזור נכונה וחיסכון בחומר יש להשתמש במרסס מקורי של ננו ציפויים!!
אריזות
מרסס 250 מ”ל | מרסס 500 מ”ל | גלון3.8 ל’ | פח 20 ל’
*ST-1 שימושים סטנדרטיים
*ST-2 פרימיום – לאזורי חוף הים
*מעולה להגנה גם על של שליכט אקרילי ישן וסופג
ננו-סטון ST-1 אומת ונבדק ע”י מכון התקנים הישראלי וכן במעבדות בלתי תלויות המאשרות את תכונותיו המצוינות לדחיית מים, עמידות ויציבות UV, וכן יכולת “נשימת” המשטח לאחר הציפוי!!
נבדק ואומת ע”י מכון התקנים הישראלי
התוצאה המתקבלת לאחר הציפוי:
המשטח הופך “לשסתום חד כיווני” – מבחוץ כלפי פנים – ישנה דחיית מים ונמנעת חדירת רטיבות וספיגות שגורמת לעובש והתנפחויות ואילו מבפנים כלפי חוץ – מתבצעת פעולת “פעפוע” של האוויר והלחות הקיימים בתוך המשטח/מבנה כלפי חוץ. בכך, משתחררים האוויר הלח ו/או המים הכלואים ונמנעת הרטיבות והעובש בקירות בתקרות הפנימיים, התנפחויות ו/או קילופים מעל הפנלים. פועל יוצא נוסף של יכולותיו: הציפוי תורם לשמירה על הברזל הנמצא בבטון כנגד שיתוך ואיכול.
תוצאות מדהימות בעלות אטרקטיבית מאד למטר מרובע, כתוצאה משימוש בכמויות חומר קטנות מאד!
תכונות אופייניות ויתרונות ההגנה:
- אנטי קרח
- חסר ריח
- עמיד לשנים עם הגנת UV מעולה לשימור פני השטח
- אפקט ה”נשימה “משחרר לחות מהקיר/משטח
- אינו משנה את צבע פני המשטח או אופיו
- קל לניקוי לשלשת ציפורים ועטלפים
- מיוצר בהתאם לאקלים הישראלי
- ניקוי עצמי בחורף מפיח, מלחים, ולכלוך
- חסכוני – יישום שכבה אחת
- חודר לסדקים הזעירים ביותר
- כל אחד יכול לעשות זאת
- לא מתפורר ולא מתקלף
- בלתי נראה ואינו מכתים
יישום:
- קרא והבן היטב MSDS לפני היישום
- שטוף בלחץ מים מכל לכלוך
- מומלץ ליישם על משטח יבש במטרה לזהות את איזור הריסוס ,יחד עם זה ניתן ליישום גם על משטח לח
- התז במרסס ייעודי של ננו סטון(ניתן לרכוש בחברה ) ממרחק 15 ס”מ עד להרטבה מלאה עד לניגר עדיף בשתי שכבות רטוב על רטוב לפני ששכבה ראשונה מתייבשת יש לוודא כיסוי מלא . המשטח פעיל לדחיית מים לאחר הייבוש המלא,ייבוש סופי 24 שעות
אין ליישם כאשר צפוי גשם בטווח 36 שעות מרגע סיום היישום
שאלות ותשובות:
לא. גודל המולקולות כל כך קטן שהוא בלתי מורגש לחלוטין ועל כן אין השפעה כל שהיא על שום תכונת יסוד התחלתית של המשטח המצופה.
לא. הננו-סטון מורכב מקוורץ בסיסי וטבעי המצוי בשפע בכדור הארץ בתוספת מים. ככל הידוע חומרים אלו אינם מזיקים אולם בכל מקרה מומלץ באופן כללי להשתמש באמצעי מיגון בסיסיים בשימוש בחומרים כגון כפפות חד פעמיות וכו’.
לא. התזה נכונה הינה רטוב על רטוב או הטבלה.
כן. פשוט יש לצפות את האזורים הללו שנית.
כן. בתנאי שזוהי רובע סטנדרטית מינראלית, לא אפוקסית וללא תוספים סינטטיים. התוצאה – נעילת הרובע/כוחלה ודחיית מים, עובש, ירוקת ולכלוך לזמן רב.
כן. למרות שאין צורך ביותר ממטלית לחה.
כן. בתנאי מוקדם – יש להסיר בלחץ מים חזק כל שפריץ רופף ופגוע. מומלץ לבצע מילוי סדקים בחומר מינראלי יעודי כגון: מלט לבן, פוליפילה חיצונית ללא תוספים ואז ליישם עד לניגר שתי וערב.
כן. ערפל הפיזור וגודל החלקיק המותז חודרים לעומק הסדק הנימי ומצפים אותו מבפנים. יש חובה לרסס היטב לתוך הסדקים עד לניגר. ויזואלית כאמור לא יראה כל שינוי במשטח או בנראות הסדקים הללו.
כן. התנאי שהאריח וצבעיו הינם מינראלים/צמנטים.
עד לדרגת PH כנ”ל ספיגות למשטח לאחר הציפוי אינה אפשרית. למרות זאת יכולים כתמים שונים להיות נוכחים על המשטח ובכל מקרה מים וסבון או במקרים יותר קשים משחת אסטוניש אמורה להסיר כתמים אלו כמעט לחלוטין. מומלץ לבדוק ביסודיות עמידות לחומרים חומציים באופן כללי.
כנ”ל. סימני האבנית נוצרים מסידן במים ועל כן ההסרה הינה ודאית וקלה מאד!!
כן. הציפוי עמיד לפחות למס’ שנים בתנאי שהוא לא נפגע מכאנית (רגלי דודים, אנטנות נופלות וכו’) בכל מקרה ניתן לחזור ולתקן את האזורים הפגועים.
לא. אך ביכולתו לעמוד גם במשקלי מים קלים.
כן. חומרים אלו הם ב-PH גבוה והציפוי לא מיועד לעמוד בפניהם. אולם לאחר שטיפה יסודית במים ניתן לחזור וליישם את הציפוי.
לא. החומר לא מזיק ולא מכתים.
לא. בגלל גודל החלקיקים הזעירים הציפוי מיועד למשטחים וקירות אנכיים בלבד ואינו מיועדים למשטחי הליכה. לכך יש לחברה מוצר בשם BO-STONE.
לא. יש להסיר את הציפוי הקודם ככל הניתן היות וסביר להניח כי הוא לא מבוסס חומר מינראלי בלבד, לאטום את חדירות המים בחומרים מינראלים יעודיים (כנ”ל), לשטוף היטב בלחץ מים גבוה ורק לאחר מכן ליישם את הננו-סטון.
כן. על טיח מינראלי אין בעיה אבל במקרה של טיח אקרילי אז רק אם הוא בן שנה וחצי ומעלה . בכל מקרה הגוון לא משתנה ולא נפגע.
חד משמעית, מרגע הציפוי למשטח אין יכולת לספוג יותר מים!! מעתה המים יכולים אך ורק לשהות “כאורחים ” על המשטח. המים שנמרחו יתנדפו מאליהם תוך מספר דקות ובשום אופן לא יספגו במשטח.תופעה זו הינה התפתחות טבעית בתוך המשטח ואינה משנה את יכולת הדחייה ההידרופובית של המשטח לאחר הציפוי.
הוא לא תוכנן לכך.אולם הציפוי תורם לכך בדרך עקיפה ע”י קיזוז אחוזי קרינה מסוימים ובכך יורדת הטמפרטורה המועברת לחלק הקיר הפנימי.